Izdavačka kuća FIDBOX osnovana je 2012. godine sa prevashodnim ciljem očuvanja domaćih muzičkih vrednosti.

Prva smo izdavačka kuća u Srbiji koja je pokrenula propagandu povratka vinilnih gramofonskih ploča!

Za našu kuću su svoje prve gramofonske ploče, posle 20 godina pauze, objavile najpopularnije naše rok grupe – Riblja Čorba (LP ’’Uzbuna’’) i Bajaga i Instruktori (LP ’’Daljina, dim i prašina’’).

Riblja Čorba je objavila i prvu singl gramofonsku ploču nakon 25 godina, u skladu sa starim svetskim trendom da se na B strani singlice nalazi verzija pesme koje nema na albumu.

Od svog osnivanja trudili smo se da objavljujemo samo izdanja čiji se muzički kvalitet ne dovodi u pitanje. To je prevashodni razlog što broj naših izdanja do sada nije veći.

Objavili smo i dva izuzetna muzička izdanja u saradnji sa prvom školom za pop i rok muziku u Srbiji – Master Blaster. U pitanju su izuzetne pesme edukativnog karaktera Miroslava Milatovića Vicka iz grupe Riblja Čorba, realizovane sa najtalentovanijom decom, učenicima pomenute muzičke škole. Prvi CD nosi naziv ’’Zaljubljeno voće’’, a drugi ’’Priručnik za male fudbalere’’. Oba izdanja su opremljena luksuznom slikovnicom.

Sjajan CD grupe Project Tosh, album koji vraća veru u rokenrol, sa gostima kao što su Bora Čorba, Žarko S.A.R.S., Prljavi inspektor Blaža, Sky Wikluh i mnogi drugi eminentni muzičari, ponos je naše izdavačke kolekcije.

Takođe, ponosni smo izdavači LP ploče i CD-a sjajnog hard rok benda Crna Barbika, čiji je idejni tvorac neumorni kreativac Miroslav Vicko Milatović, koji je okupio ekipu vanserijskih muzičara, na čelu sa nestvarno dobrim ženskim vokalom – Nevenom Filipović.

Stalni član Beogradske filharmonije, magistar muzike Ljubinko Lazić objavio je za našu kuću izuzetan album klasične muzike pod nazivom ’’Basso Romantiko’’.

’’More bez obala’’ je u većini anketa proglašen najboljim albumom 2019. godine. Reč je o sjajnom studijskom ostvarenju jednog od najboljih bendova regiona – grupe Van Gogh. Ovaj album objavili smo u formatu LP ploče, kao transparentni plavi vinil.

Takođe, objavili smo i CD Tamburaškog orkestra Ljubinka Lazića ’’Klasika na tamburi’’ na kojem se nalaze popularne melodije klasične, pop i muzike iz filmova u tamburaškim verzijama.

U koprodukciji sa RNR Recordsom objavljena knjiga poezije + CD Miroslava Milatovića Vicka pod nazivom ’’4 toma’’. U knjizi se nalaze sve pesme koje je Vicko do sada objavio, kao i bonus muzički CD sa četiri do sada neobjavljene pesme.

Dana 14.11.2019. godine u beogradskom ’’Jugotonu’’ Goran Jović je promovisao CD singl sa dve nove pesme. Rok balada ’’Bebo’’, za koju je urađen i video spot, već je ušla u srca mnogih sentimentalnih duša, a druga pesma je duet Gorana Jovića i Vicka Milatovića interesantnog naziva ’’Kad dođe ljubav tu pameti nema’’.

Naša kuća je u saradnji sa najvećim našim rok bendom Ribljom Čorbom odlučila da prva na ex-YU prostorima pokrene oficijalnu butleg seriju muzičkih izdanja. Tako je krajem 2019. godine objavljen prvi CD u okviru ’’The official bootleg archive series’’, samo za najveće fanove ovog benda, u ograničenom tiražu od samo 200 primeraka!  Radi se o prvom ikada zabeleženom koncertnom snimku Riblje Čorbe sa koncerta održanog u novobeogradskoj Hali sportova 28.03.1981. godine, a na albumu ’’Beograd 1981’’ se nalaze i dve bonus pesme sa koncerta u Zagrebu iste godine. U prvom bootleg serijalu će se naći još tri diska sa koncerata na kojima je gitaru svirao pokojni Rajko Kojić.

Povodom obeležavanja 50 godina postojanja najdugovečnijeg i jednog od najboljih rok bendova na ex-YU prostorima – YU Grupe, u novembru 2020. godine, objavili smo dva njihova albuma, po prvi put u formatu LP ploče: ’’Dugo znamo se’’ i ’’Evo stojim tu’’. Dva 180 gramska vinila prati luksuzno urađen dvostruki omot na otvaranje, što ova odlična izdanja čini onakvim kakve naša najstarija aktivna rok grupa i zaslužuje.

Jubilej – 35 godina postojanja grupe Van Gogh obeležili smo luksuznim CD reizdanjem albuma „More bez obala“ sa potpuno novim dizajnom omota i sa bukletom sa do sada neobjavljenim fotografijama.

Takođe, u budućnosti pripremamo brojna prijatna iznenađenja za sve diskofile i ljubitelje gramofonskih ploča i muzičkih kompakt diskova!

Pored izdanja novih albuma, biće i brojnih izdanja legendarnih albuma koja nikada do sada nisu objavljena na LP pločama!

Jer FIDBOX je sinonim za dobru muziku i kvalitetan VINYL!